SANCAKTEPE VETERİNER KLİNİĞİ
Haberler
Çalışma saatleri
Hızlı ulaşım
BİR KÖPEĞİN 10 RİCASI

1-Benim hayatım 10-15 yıl sürer. Senden ayrılığım bana acı verir. Beni almadan önce bunu düşün.

2- Bana, senin benden istediklerini anlayacağım bir süre ver.

3- Benim içimde sevgi duygusu uyandır ben bununla yaşarım.

4- Bana hiç bir zaman uzun süreli darılma ve cezalandırmak için bir yere kapatma.
Senin hayatında iş, eğlence ve arkadaşların var. Benim hayatımda ise sadece sen varsın.

5- Arada sırada benimle konuş. Sözlerini anlamasam bile bana yönelttiğin sesini anlarım.

6- Bana daima nasıl davranılması gerektiğini bil. Ben hiç bir zaman unutmam.

7- Beni dövmeden önce aslında dişlerimle kemiklerini un ufak edebileceğimi, ancak asla böyle bir yola başvurmayacağımı düşün.

8- Beni "isteksiz, tembel ve inatçı" diye azarlamadan önce düşün: Belki yediğim yemek dokunmuştur, belki güneşin altında uzun zaman kalmışımdır veya halim kalmamıştır.

9- Yaşlandığımda benimle ilgilen, bir gün sen de yaşlanacaksın.

10- Her zor anımda yanımda ol, "benim içim kaldırmaz" veya "ben görmeden olsun" deme, çünkü benim için her şey seninle birlikte daha kolay.

AKVARYUMLARDA SUYUN ISISI
P.tesi-C.tesi 
Pazar      
09:00-20:00
KAPALI
Copyright © Your Company Name | Designed by SANCAKTEPE VETERİNER KLİNİĞİ
  Akvaryumumuzdaki su yun sıcaklığı bir çok insanın bildiğinden daha önemlidir . Akvaryum s u yunun sıcaklığı akvaryumda ki c anlıların metabolizma sını , s u y un oksijen tutma kapasitesi ni ve ph'ını,s uda çözülmüş zehirli maddelerin etkileşimi ni yakından etkilemektedir.
  Akvaryum canlıları soğuk kanlı hayvanlardır, yani v ü cut ısıları suyun sıcaklığına göre değişmekte dir.B ir yemi, metebolizmalarında sindirebilmek için su ısısından elde ettikleri enerjiden faydalanırlar.Bunu düşünerek bir balığin besinlerden düzgün bir şekilde faydalanabilmesi için , su ısısının balığın yem i v ü cudunun metabolize ede bileceği değerde tutulması gerekir. Aksi taktirde alınan besinlerden yeterince faydalanamayan balıkların ömürleri çok kısa olur.Yine s u, yapısı ve doğası gereği oksijen içermektedir ancak sudaki çözülmüş oksijen miktarı akvaryumumuzdaki canlı yüküne, akvaryum suyunun hareketli olmasına, havalandırılmasına ve de suyun ısısına bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Sudaki oksijen miktarının azlığı veya çokluğu da akvaryumumuzun PH değeri'nin azalmasına veya çoğalmasına sebebiyet vermektedir. Bol oksijenli bir akvaryumun Ph değeri yüksek az oksijenli bir suyun ph değeri ise daha düşüktür.Su, ısısına göre oksijeni daha az veya daha çok barındırabilir. Soğuk bir suda oksijen tanecikleri daha az hacme sahip olduklarından soğuk suyun oksijen oranı nispeten daha çok olur.Bu bilgilerden yola çıkarak sabit su ısısı , sabit Ph değerini de sağlamaktadır. Isınan suda düşük oksijen ve ph , Soğuyan suda ise çok fazla oksijen ve yüksek Ph değeri gözlemlenir. Isının değişkenliği diğer etkileri yanında Ph değerini de değişken kılacağından balıklarımızın sağlıkları açısından kaçınılması gerekli bir durum oluşturur . Zaten balıklarımızın çeşitli ısılardaki tepkileri de bu etkenler sonucunda ortaya çıkmaktadır. Isısı yüksek ve oksijen bakımından zayıf sularda Ph değerimizin düşük olması yanında tam tersi bir durumda ise Ph değerimiz nispeten yüksek olabilmektedir. Yüksek Ph ve Oksijenin bol olduğu sularda Amonyak gibi zehirli maddeler daha kolay okside olduklarından zehir etkileri , düşük Ph değerlerine nazaran daha yüksektir. Sonuç olarak Amonyak Yüksek Ph değerlerinde daha zehirli ve toksi k , düşük Ph değerlerinde ise daha az toksittir. Bu yüzdendir ki yüksek Ph derecesine sahip tuzlusu akvaryumlarında Amonyak vb gibi toksi k maddeler balıklara daha çok etki ederek zarar verebilmektedir. Tatlı su gibi düşük Ph değerlerinin bulunabileceği akvaryumlarda ise Amonyak daha az toksit ve zehirlidir.


VET.HEKİM VEDAT AKKOYUN